Ohjelman esittely

Stratos – kansainvälisen liiketoiminnan koulutusohjelma

Ohjelman tarkoituksena on antaa opiskelijalle lisätietoa kansainvälisestä liiketoiminnasta ja tutustuttaa hänet muihin samanhenkisiin opiskelijoihin. Stratos antaa myös erinomaiset mahdollisuudet lämpimien kontaktien luomiseen mukana oleviin yrityksiin. Ohjelman pohjalta onkin syntynyt useita harjoittelupaikkoja, diplomitöitä ja vakinaisia työpaikkoja. Yhteistyöyrityksien järjestämissä koulutuspäivissä osallistujat kuulevat ajankohtaista tietoa ja käytännön kokemuksia kansainvälisen kaupan saralta.

2016 keväällä Stratoksen yhteistyökumppaneita olivat ABB, Fazer ja Hilti. Aikaisempina vuosina yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. Capgemini, Sanoma, Espatent ja Elisa

Mistä Stratos koostuu?

Yhteistyöyritykset järjestävät kukin koulutuspäivän kansainvälisen liiketoiminnan tiimoilta. Koulutuspäivät luovat rungon Stratos-keväälle, joka johdattaa osallistujat yritysten erityisosaamisalueisiin. Koulutuspäivien ohessa kukin osallistuja tekee 3-6 opintopisteen (eli työmäärällisesti 2-4 työviikon) laajuisen harjoitustyön johonkin mukana olevista yrityksistä. Harjoitustyön tarkoitus on syventää koulutuspäivillä opittua tietoa ja sen on yleensä pystynyt sisällyttämään omiin opintoihin harjoitustyönä, erikoistyönä tai harjoitteluna.

Ohjelma huipentuu kevään lopuksi tehtävään yhteistyöyritysten kustantamaan opintomatkaan, jonka aikana opiskelijat tutustuvat johonkin ulkomaiseen liike-elämän keskukseen mm. käymällä excursioilla. Aikaisempia matkakohteita ovat olleet mm. Dubai, San Francisco, Hongkong, Miami, Milano, Tokio, Singapore ja Soul.

Voinko minä osallistua?

Stratos on tarkoitettu Aalto-yliopiston maisterivaiheen opiskelijoille. Kanditutkinto ei kuitenkaan ole edellytys, vaan myös kandivaihettaan viimeistelevät voivat hakea. Hakijalla tulee olla suoritettuna jonkin verran talouden opintoja. Lopullinen valinta perustuu yhteistyöyritysten toivomuksiin.

Aikataulu

  • Hakuaika päättyy 27.11.2016
  • Hakijoiden valinnat 5.12.2016 – 16.12.2016
  • Koulutuspäivät ja harjoitustyön tekeminen 16.1.2017 – 30.4.2017
  • Noin viikon pituinen opintomatka sijoittuu välille 10.4.-18.4.2017

Stratos 2017 – Hae heti!

Haku ohjelmaan tapahtuu lähettämällä vapaamuotoinen hakemus, CV ja opintosuoritusote viimeistään 27.11.2016 osoitteeseen stratosprogram2017@gmail.com.

Stratoskoordinaattorit 2017
Patricia, Hien, Linh

Stratosin Facebook-sivu

1 thought on “Ohjelman esittely

  1. Päivitysilmoitus: International Stratos Program is searching for new coordinators 2017/2018! | Remburssi

Kommentointi on suljettu.